Ana içeriğe atla

Dekorasyon Yaparken Dikkat Edilmeyen Hatalar

Hepimiz göze hoş görünen ve içinde keyifle yaşayacağımız bir mekan hayal ederiz yola çıkarken. Bununla beraber işin bitiminde çoğumuz tam anlamıyla istediğimiz resme ulaşamayız. Bizi hayal kırıklığına uğratan en sık yaptığımız dekorasyon hatalarını ele aldım bu yazımda.

  •  Bütçe Planı Yapmamak

Ne de olsa "Elin güzeli bitmez!" demişler. İşin başında bütçemizin ne olduğunu bilirsek sınırlarımızı daha rahat tespit ederiz ve alışveriş sırasında dikkatimiz dağılmaz. 

  • Plan Yapmamak

Dekorasyon mobilya veya aksesuar satın almaktan öte bir şeydir. Mekanı kendi ölçeklerine ve içinde yaşayacakların ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlamak, desen, kumaş ve renklerden önce gelir.

  • Alışveriş Listesi Yapmamak

Bir liste olmaksızın eşya alışverişine çıkıyorsanız günlerce sürecek mağaza gezmeler ve kararsızlıklara hazır olun. Neticede neyi seçerseniz seçin, alamadığınız tüm eşyalarda aklınız kalacak.

  • Vazgeçmemek

Bir mobilya ya da aksesuarı kullanma konusunda, mekanla veya diğer eşyalarla uyumsuz olduğu çok açıkken, yüklü bir para verildiği için veya hatırası var diye ısrar etmek bütün emeğinizi ziyan edebilir. Gerçekten vazgeçemeyeceğiniz bir parça olduğunu düşünüyorsanız, en başta tüm planınızı ona göre yapmalısınız. 

  • Odak Noktası Belirlememek

İnsanlar mekana ilk girdiklerinde nereye bakacaklarını şaşırmamalılar. Mekanın kimliği hakkında fikir veren, akılda kalıcı, büyük bir objeyi tasarımın merkezine yerleştirmelisiniz. Bu bir sanat eseri, bir şömine ya da antika bir mobilya olabilir.

  • Boşluk Bırakmamak

Yürümek, rahatça yer değiştirmek ve en önemlisi içindeyken bunalmamak için mekanda yeterince boşluk bulunduğundan emin olmalısınız. Unutmayın, dopdolu değil yeterince dolu bir mekan hedefliyoruz.

  • Çeşitlilikten Kaçınmak

Uyum elbette ki önemli. Ama aynı renk ve desenlerin sürekli tekrar etmesi mekanı sıkıcı hale getirir. Detaylara üçüncü ve dördüncü çeşitlere yer açmak iyi fikir.

  • Aydınlatmamak

Seçtiğiniz aydınlatma aracı çok çık duruyor olabilir. Peki, yeterince aydınlatıyor mu? O parçadan vazgeçmeden aplik, lambader, abajur gibi yardımcı araçlarla ışık sorunu çözebileceğinizi not edin.

  • İşlevselliği Kaybetmek

Bir mekan hali hazırdaki kullanım amacının dışında pekala bir veya birkaç amaca daha hizmet edebilir. Çoğumuzun apartman şartlarında yaşadığını düşünürsek, mekanları daha işlevsel planlamanın önemi de kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

Son Sözler

Dekorasyon yaparken yukarıda yapılan hataları dikkate alırsanız işiniz daha da kolaylaşacaktır. Ev yenilemek, evin dekorasyonunu kendinizi tasarlamak o kadar güzel şeyler ki. Aslında küçük dokunuşlarla yaşadığınız yeri güzel, ferah bir yere çevirebilirsiniz. Özellikle yeni evlenecek ve evine yeni eşya alacaklar için bu kurallara mutlaka dikkat etmeliler.  Bu tamamen sizin elinizde. Yazımı beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.❤️

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Zıt Kutuplar Birbirini Çeker?

Evlilik kararı alırken farklı karakterlerin birbirini etkilediği söylenir. Bir insan bir insanı neden sever ve evlenmek ister? Önce bu sorunun cevabını kişi kendine sormalı. Psikologlara göre bu durum İnsanları birbirine yakıştıran bir takım dinamikler var. Kişi ya kendisine benzediği için ya ya kendisine benzemeyen, alaka duyduğu, ilgisini çeken biri oluğu için veyahut ihtiyaç duyduğu bir duyguyu bulduğu için bir başkasına karşı duygusal yakınlık kurar diye düşünüyorlar. Kendisine benzeyip benzememe dinamiğinden bağımsız olarak gelişen son ihtimal son ihtimal daha baskındır. Bu dinamikler üzerinden insanlar birbirleriyle diyalog kurar ve herkes kendini gerçekleştirmek ister aslında. Çünkü biz nasılsak muhatabımızı da öyle algılıyoruz. Mesela biz mutluysak herkes mutlu, biz üzüntülüysek herkes üzgün. Bu durum tamamen kişinin egosuna bağlı yani. Farklı karakterlerin birbirine çekimi her insanın kendinde olmayana duyduğu cazibe alanı olabiliyor. Mesela çok dağınık biri düzenli b

Kusursuz Anne Modeli

Kusursuzluk idealini taşıyan anneler detaycılıkları ile ön plana çıkarlar. Hamileyken hangi yiyecek, neye iyi geliyor diye araştırır, soruşturur ve asla yemeyeceği şeyleri bile sanki mecburmuş gibi yer. Çocuğunun neredeyse beş yıllık oyuncakları, giyecekleri, hazırlanmış odasına yerleştirilmiştir. Bebeğini kaynatılmış damacana suyunda yıkamakla övünür. Başka annelerin anneliğini beğenmez. En iyi anne kendisidir çünkü.  Kendi isteklerinden vazgeçmiş biri olarak çocuk eğitimine adanmış bir ömür sürer. Ancak bu adanmışlık zaten onun dünden razı olduğu bir durum olduğundan pek de vazgeçiş sayılmaz. Hijyen takıntısı bu annenin en belirgin özelliklerindendir. Onun çocuğu asla başka çocuklar gibi yerde yuvarlanamaz, asla pis dolaşamaz.   Gün içerisinde bir kaç kez giysi değiştirir. Kusursuz anne modeli olan bu annenin çocukları mikroplara karşı bağışıklık kazanmadığı için çok sık hasta olabilirler. Çocuğa sormadan ya da gelişimini izlemeden yapılan bu planlamalar ileri de çocukla a